نوع مقاله : مقاله مروری
نویسندگان
1
دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
2
دانشیار، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
3
بخش فناوری نانو، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج، سازمانتحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
4
استادیار، بخش فناوری نانو، ، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (ABRII)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، کرج، ایران
10.22092/sbj.2024.363223.255
چکیده
سالمونلا یک پاتوژن رایج و پایدار در محیط خاک است که تهدیدی قابل توجه برای تولید مواد غذایی سالم در سراسر جهان میباشد. با توجه به نقش حیاتی خاک در کشاورزی، احتیاط در مورد گسترش سالمونلا در خاک و به کارگیری روشهای موثر برای تشخیص و کنترل آن ضروری است. شیوع فزاینده سالمونلا را میتوان به گسترش سریع کشاورزی و صنعت نسبت داد که منجر به آلودگی کودها و منابع آب به باکتری میشود. بقای سالمونلا در خاک تحت تأثیر عوامل متعدد فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است که منجر به کلونیزه شدن مداوم اندامهای گیاهی میشود. در نتیجه، با توجه به اهمیت محصولات کشاورزی سالم، تقاضا برای روشهای جدید به منظور بررسی و شناسایی باکتریهای موجود در این موادغذایی به طور فزایندهای ضروری شده است. تکنیکهای متعددی برای شناسایی باکتریهای مضر در خاک موجود است. با این حال، استفاده از نانوحسگرها به عنوان ابزاری پیشرفته برای تشخیص باکتری بسیار امیدوارکننده است، زیرا میتواند به طور مؤثر بر محدودیتهای روشهای دیگر غلبه کند. این مطالعه مروری با هدف بررسی مکانیسمهای آلودگی سالمونلا در خاک و تعامل آن با گیاهان، بر اهمیت استفاده از نانوحسگرهای زیستی برای تشخیص سریعتر و دقیقتر این باکتری در خاک میپردازد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The threat of Salmonella in soil and the necessity of its continuous tracking with novel diagnostic approaches
نویسندگان [English]
-
motahara abedinzadeh
1
-
N. Enayatizamir
2
-
Ehsan Shokri
3
-
shahla kian Amiri
4
1
PhD student, Department of Soil science, Faculty of Agriculture,Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
2
Associate Professor, Department of Soil Science, Faculty of Agriculture, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
3
3. Department of Nanotechnology, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran (ABRII), Agricultural Research, Education, and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
4
Department of Nanotechnology, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran (ABRII), Agricultural Research, Education, and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
چکیده [English]
Salmonella is a common and persistent pathogen in soil environments, posing a significant threat to safe food production worldwide. Given the vital role of soil in agriculture, it is crucial to be cautious about the spread of Salmonella in soil and to employ effective methods for its detection and control. The increasing prevalence of Salmonella can be attributed to the rapid expansion of agriculture and industry, leading to the contamination of fertilizers and water sources with the bacterium. The survival of Salmonella in soil is influenced by various physical, chemical, and biological factors, leading to the continuous colonization of plant organs. Consequently, given the importance of healthy agricultural products, there is an increasing demand for new methods to investigate and identify bacteria in these foods. Several techniques exist for the identification of harmful bacteria in soil. However, using nanosensors as an advanced tool for bacterial detection is very promising, as it can effectively overcome the limitations of other methods. This review study examines the mechanisms of Salmonella contamination in soil and its interaction with plants, highlighting the importance of using biosensors for faster and more accurate detection of this bacterium in soil.
کلیدواژهها [English]
-
Salmonella bacteria
-
agricultural healthy products
-
soil microbiome
-
nano-biosensors